Apr 26, 2011

Kohta jo vihertää!

En olekaan kevät- ja työkiireiltäni päässyt kirjoittelemaan pariin viikkoon. Tänään oli niin ihana kevätpäivä, että näpsin muutamia kuviakin. Kesä tulee vauhdilla, tuntuu että kevättä ei ole kunnolla ollutkaan, hypättiin suoraan lumesta 20 asteen helteeseen. Tänään oli pihakoivuihin avautuneet ihanat pienet hiirenkorvat!


Täytyy sanoa, että viime viikko oli aikamoista tuskaa, kun nurmikko oli vielä märkä, ja kauheasti olisi jo tehnyt mieli mennä rapsuttelemaan. Maltoin mieleni, jotta nurmikko saisi vielä levätä hetken. Viimeviikon perjantaina olikin sateinen päivä, ja koska en ollut vielä lannoittanut maata, heitin kevätlannoitteet silloin maahan. Paras aika ainakin kalkin levitykseen on lumen päälle, mutta meillä ne sulivat niin nopeasti, että en kerennyt sitä tekemään (kun en nyt ihan syvään hankeen viitsinyt lähteä).

Mutta nyt on lannoitteet maassa ja eilen, maanantaina, pääsinkin vihdoin haravan kanssa heilumaan. Pihasta tuli heti paljon siistimpi, ja nyt odotellaan vaan että se räjähtää kasvuun. Ennenkuin se tapahtuu, muutamista ikivihreistä saa piristystä. Laitoin muutaman puksipuun ruukkuihin reunustamaan pihapolkua.


Kukkapenkissä on jo kaikenlaista kasvua, samoin ikkunan alla :-) Lannoitteet ovat valitettavasti tähän kuvaan myös joutuneet.
Ja jos yhtä lämpöiset ilmat jatkuvat, tästä pehkosta pilkistävät kohta perennapenkin ensimmäiset keltaiset kukkaset.

Sitä odotellessa!

No comments: