Marjaisa Tiramisu
Tarvitset:
200g Mascarpone
2 munaa
4 rlk sokeria
noin 15 Savoiardi-keksejä (1 paketti)
marjoja
sokeriliemeen:
8dl vettä
1dl sokeria
1/2 sitruunan ja limetin mehu
2kpl passionhedelmää (valitse ruskea, jo vähän rypistynyt, jotta se on kypsä)
1. Tee ensin sokeriliemi. Keitä vesi, sokeri, limen ja sitruunan mehu sekä purista passionhedelmän liha ja heitä myös kuoret kiehumaan (niistä irtoaa punaista väriä liemeen). Keitä noin 5 min, sekoittele että sokeri sulaa veteen. Anna jäähtyä.
2. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset eri kippoihin. Vatkaa ensin keltuaiset ja 3rkl sokeria vaaleaksi ja kuohkeaksi, lisää sitten sekaan maskarpone-juusto. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset stydiksi vaahdoksi, lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä että vaahdosta tulee jämäkkää. Yhdistä nämä varoen, esim lastalla varovasti käännellen.
3. Kokoa kakku: Asettele tarjoiluastialle keksejä vieriviereen, noin 9 kpl. Kostuta sokeriliemellä (esim muutama rlk sokerilientä per keksi. keksit voi myös kastaa liemeen, mutta ne voivat helposti hajota). Laita keksien päälle maskarpone-vaahtoa, ja marjoja. Sitten toinen kierros.
4. Tiramisu on valmis tarjottavaksi vaikka heti, mutta se on ainakin yhtä hyvää seuraavana päivänä!