Kesäkurpitsaruokia


Kesäkurpitsalaatikko

● 2 kesäkurpitsaa
● 1 sipuli, valkosipulia
● 2dl tummaa soijarouhetta (tai 400g jauhelihaa)
● 1 tlk tomaattimurskaa
● 1 kasvis/lihaliemikuutio
● 1 rkl pizzamaustetta
● 1 tl mustapippuria
● 4 tomaattia
● noin 150 g juustoraastetta
Halkaise kesäkurpitsat, poista siemenosa ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuutioi sipuli ja kuullota se paistinpannulla. Paista sitten jauheliha ta jos teet kasvisversion, keitä 2dl soijarouhetta 4dl vedessä noin 5 min. Lisää seokseen tomaattimurska ja kasvis/lihaliemikuutio. Anna kiehua hetken, että suurin osa nesteestä haihtuu.
Mausta seos pizzamausteella ja mustapippurilla. Laita kesäkurpitsaraaste uunivuokaan ja kaada päälle soija/jauheliha-tomaattimurskaseos. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja lado ne vuokaan päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-225 asteessa noin 45 minuuttia.