Jul 17, 2011

Oman maan herkkuja

Tänä kesänä palstan työnjako on ollut seuraavanlainen: istutimme yhdessä kesän alussa siemenet, sen jälkeen äiti on kitkenyt, ja Tuomo on kastellut. Nyt on onneksi tullut vähän vettä taivaaltakin. Ja minulle on jäänyt onnellinen osa, palstan sadon korjuussa ja sen kuvaaminen :-). Meillä alkaa Tukholmaan muutto lähestyä ja siitä johtuen en ole paljon palstalla pyörinyt.

Nyt palstalla alkaa näyttää jo rehevältä ja satoakin on saanut jo korjata. Ensimmäisenä saimme salaattia ja kesäkurpitsaa, noin heinäkuun alusta lähtien. Keskurpitsoita tulee yleensä niin paljon, että niitä voi aina antaa ystäville. Olen kokeillut erilaisia ruokia, joista yhden reseptin lisäsin "Kesäkurpitsaruokia" -sivulle.
Yritän käydä palstalla aina pyörällä, koska osa palstaviljelyn viehätystä on ajatus lähiruoasta josta ei aiheudu ympäristölle vahinkoa, sekä tietysti ruoan puhtaus.

Salaatin ja kesäkurpitsan jälkeen olemme saaneet nauttia myös oman maan herneistä ja pienistä punajuurista sekä tietysti ihanista uusista perunoista. Sanotaan että perunat ovat parhaimmillaan jos ne syö tunnin kuluessa nostamisesta. Meillä on ollut mahdollisuus maistaa perunaa tällä aikataululla ja se on ollut kyllä uskomattoman hyvää, suussa sulavaa.

Näin vihreää ja vehreää palstalla on nyt, heinäkuun puolivälissä

No comments: