Feb 17, 2011

Kasvimaan "pakolliset"

Kasvimaalle aion laittaa kesällä muutamia "pakollisia" kasviksia. Näihin pakollisten kasvisten joukkoon kuuluu mm. kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa on monella tapaa hieno kasvis. Ensinnäkin, se on lähes varmasti satoa tuottava. Lisäksi, siitä saa tietysti valmistettua vaikka kuinka paljon erilaisia ruokia. Tosin, loppukesästä usein rupeaa kesäkurpitsaa tulemaan jo korvistakin ulos. Rajansa kaikella.

Löysin kurpitsansiemenpussin, jossa oli valikoima yhteensä kuutta erilaista kesäkurpitsaa.

Tästä se kaikki alkaa:


Tällainen sato korjattiin muutamassa päivässä (voitte kuvitella paljonko kurpitsaa saatiin koko kesän aikana...)
... ja tänne se loppujenlopuksi päätyi:


Lajitelma jota käytin oli tilattu täältä ja siihen sisältyi kuutta erilaista kesäkurpitsan lajiketta, ainakin Sunburst, Eight Ball, All Green Bush, Gold Rush, ja joitain lajeja joita en nyt muista. Pitää kaivella jos pussi olisi vielä säilössä.

Vaikka olikin mielenkiintoista kasvattaa kuutta erilaista kesäkurpitsalajiketta, tulin kuitenkin siihen tulokseen, että perusvihreä ja keltainen ovat maukkaimpia ruoalaitossa, joten aion ensikesänä kasvattaa vain niitä.

Sunburst -lajike on kyllä toisaalta tosi hienon näköinen... no, jos jää tilaa.

4 comments:

Kati said...

voiko noita kurpitsoja kasvattaa sellasessa laatikossa..?? Mä en halua perustaa kasvimaata koska se ei kuitenkaan onnistu, mutta teen sellasiin laatikoihin minikasvimaita, viime vuonna sain salaattia kasvamaan oikein hienosti ;-) Ja hei, ois kiva tietää myös niitä ruoka-ohjeita näihin kurpitsoihin liittyen..

Anonymous said...

Kokeilenpa uudelleen jos vaikka onnais

Anonymous said...

Ihanaa, taas tulossa paljon kurpitsaa. Me luvataan tulla sit taas "jaolle", jos ja kun niitä alkaa kypsymään yli oman tarpeen. Noi täytetyt puolikkaat on NIIN herkkua!
T: Katja

Inkapauliina said...

Kati, voi varmaan kasvattaa laatikossa, mutta sen pitää olla tarpeeksi iso laatikko ja lannottaa hyvin. Mä meinaan kuules tehdä tänne ruoka-osion, kunhan kerkeen. Eihän täs kerkee kattoon enään telkkarii ollenkaan :D

Katja, tervetuloa vaan jaolle, jos vaan vanhan merkit pitää paikkansa, niitä tulee taas paljon!