Feb 28, 2011

Palstalle ensikesänä myös superterveellistä ja herkullista ruusukaalia

Ruusukaali, monet vihaavat tätä pientä vihreää vihannesta, vaikka se on todellisuudessa todella hyvänmakuinen! Inspiroiduin eilen katsomastani dokumentista, jossa laajemmin käsiteltiin myrkkyjä joita päivittäin syömme, mm makeutusaineiden muodossa, mutta jossa myös käsiteltiin superterveellisiä vihanneksia. Yksi näistä vihanneksista oli ruusukaali, joka tämän dokumentin mukaan toimii jopa luonnon sytostaattina, tuhoten syöpäsoluja. Dokumentin mukaan tietyillä ruoka-aineilla on tällaisia kehoa "puhdistavia" vaikutuksia, valkosipuli on näistä varmasti tunnetuin "luonnon antibiotti".

Menin siis tänään heti ostamaan ruusukaaleja ja keitin niitä lisäkkeeksi koko perheelle. Keitin ne siis ensin, sitten lorautin sekaan oliiviöljyä ja vähän merisuolaa ja lopuksi vielä paistoin hetken valkosipulissa. Niistä tuli todella hyviä!

Niinpä päätin että haluan kokeilla kasvattaa niitä tulevana kesänä myös palstallamme. Lueskelin vähän miten muilla on ruusukaalin kasvatus sujunut ja vaikuttaisi siltä että täytyy olla tarkkana jotteivat kaalit mene "parempiin suihin" eli kaalikärpäset, kirvat ym ötökät tykkäävät syödä näitäkin. Mutta, yhden hyvän vinkin löysin tähän, kuulemma ruusukaaliakin herkullisempaa näille ötököille on kiinankaali. Eli tilaan setin myös kiinankaalia, joka saa toimia tällä kertaa houkutuskasvina, jos ötökät jättäisivät ruusukaalit rauhaan. Voi kiinankaaliraukkaa...

No comments: