Jotain voi jo tässäkin vaiheessa kevättä kylvää. Vaikka pääsiäiseen onkin vielä aikaa, laitoimme jo rairuohot itämään. Voihan niitä laittaa parin viikon kuluttua vaikka toisen satsin tulemaan.
Kokeilen myös ekaa kertaa idättää Mung-papuja ja kasvattaa talouspaperin päällä Vihanneskrassia.
Mung-papujen idut sisältävät ainakin paljon proteiinia, A- ja C-vitamiinia, rautaa ja kaliumia. Ne ovat valmiita syötäviksi noin 3-5 päivän kuluttua idättämisestä. Tänään laitoin pavut idätysastiaan lämpimään veteen, siellä ne ovat noin 10 tuntia. Sen jälkeen niitä huuhdellaan pari kertaa päivässä. Säilytän astiaa kaapissa pimeässä. Katsotaan miten onnistun :-).
Päivitys juttuun:
Idätys onnistui hienosti ja tässä lopputulema ensimmäisestä satsista.
Olen onnistuneen kokeilun jälkeen laittanut uudet pavut itämään heti edellisen satsin valmistuttua. Kohta kokeilen jo jotain uutta :-)
2 comments:
Jee, hyvä Inka, idut on hyviä salaateissa. Ja varmasti luomua!
T: Katja
Kiitti hyvästä vinkistä! Ituja pitää kyllä itsekin alkaa idättämään :)
Post a Comment