Apr 10, 2011

Espanjan värikäs kevät

Lomailimme maaliskuun lopussa Espanjassa ja pääsin nauttimaan ihanista väreistä ja tuoksuista näin jo muutamaa kuukautta etuajassa. Uskomatonta miten paljon virikkeitä aistit saavat kun ilma on lämmin ja kukkaset kukkivat. Kun kotona on harmaa taivas, valkoinen maa, puut harmaita, nurkissa humisee tuuli... No, en nyt halua lietsoa epätoivoa mutta minulle tämä talvi on vaan ollut liian pitkä. Mutta ihanaa että täälläkin on kevät jo pitkällä ja hyvin pian nähdään ensimmäiset kevätkukat jo meidänkin pihoilla!

Espanjassa appelsiinikausi on keväällä parhaimmillaan ja tuorepuristettua appelsiinimehua saa jokaisesta kahvilasta. Myös appelsiinipuita on laitettu katujen varsille koristeeksi. Kurkistelin myös aidan raoista talojen pihoja, joissa oli sitruspuita ja ihania laatoitettuja terasseja.

Benalmadenan lintupuistossa kaikui kukkojen kiekuminen ja puistossa käyskenteli muutama hieno riikinkukko. Sen lisäksi ihailimme pinkkinä kukkivia puita

ja punaisena kukkivien puiden reunustamaa kujaa
myös keltaisia kukkia löytyi, en valitettavasti tunnista näitä

Alkavalla viikolla aion pitää silmällä pihoja ja tienvarsia ja bongata sekä kuvata toivottavasti ensimmäiset kevätkukat!

No comments: